Wednesday, 28 March 2018

RESEPI KEK BATIK

BAHAN-BAHAN : Milo – 100gram Susu pekat manis – 195gram Susu segar – 100ml Biskut Marie – 300gram(Siap dipatah dua) Anda juga boleh guna lain biskut. Mengikut citarasa masing-masing Mentega – 125gram Kacang almond (siap dipotong & dipanggang) Serbuk koko – 15gram

CARA-CARA MENYEDIAKAN KEK BATIK: 1. Pertama sekali, cairkan marjerin di dalam kuali 2. Kemudian, masukkan susu pekat, Milo dan serbuk koko 3. Gaul kesemuanya sehingga sebati. Pastikan tidak berketul 4. Kemudian, masukkan biskut

5. Gaul biskut dengan coklat sehingga semua sebati 6. Kemudian, masukkan kacang almond Gaul sehingga sebati 7. Pastikan biskut tidak hancur semasa menggaul 8. Ambil bekas loyang yang di lapik plastik di atas nya 9. Kemudian, tuang semua bahan tadi ke dalam bekas

10. Tekan bahan tersebut sehingga mampat di dalam bekas loyang itu 11. Kemudian, simpan kek anda dalam peti sejuk untuk disejukkan 12. Sejukkan dalam 4-6jam

No comments:

Post a Comment